portfolio accent image

Online Platform:

Huygens' Tijdmachine

Projectlocatie:

Den Haag

Het Binnenhof rondom

Verhalen uit het Den Haag van Huygens en De Witt

Onze geschiedenis zit in de stad verborgen. Straten, pleinen, huizen, kerken en musea vertellen allemaal hun eigen verhaal. Maar hoe deze toegankelijk te maken? Via een bijzondere combinatie van rondleiding, lezing en Virtual Reality wordt 17e-eeuws Den Haag tot leven gebracht. Een stadswandeling met verdieping dus.

De route rondom het Binnenhof neemt je mee langs plekken die belangrijk waren voor de gebroeders De Witt en vader en zoon Huygens: bijzondere binnen- en buitenlocaties op het Plein, de Plaats, Kneuterdijk of Lange Vijverberg. De ‘kleine’ verhalen uit de levens van deze beroemde 17e-eeuwers vertellen samen over de ‘grotere’ geschiedenis van Den Haag, Nederland en soms van ver daarbuiten.

Tijdens de wandeling wordt u meegenomen door twee gidsen: Kees van der Leer, rondleider en kenner van de Haagse geschiedenis, en Theo Pronk, historicus en directeur van Stichting Verborgen Stad.

De wandeling wordt georganiseerd in het kader van het project Huygens’ Tijdmachine. Deze laat je via Virtual Reality rondkijken op verschillende plekken in 17e-eeuws Den Haag. Dit project is een initiatief van Stichting Haegsche Tijd en Stichting Verborgen Stad, uitgevoerd met behulp van Haagse erfgoed- en cultuurpartners. Zie ook www.huygenstijdmachine.nl of kijk ter plekke rond met je telefoon en download de app.

Data: 6 juni, 13 juni en 20 juni
Tijd: 19.00-22.00h
Kosten: p.p. 15 Euro

Aanmelden kan via onderstaand formulier:

Partners

Bilbiotheek Den Haag

Buitenmuseum

Faculteit Sterrenkunde (UL)

Geschiedkundige Vereniging Die Haghe

Haags Historisch Museum

Historische Vereniging Voorburg

Huygensmuseum

Het Mauritshuis

Stichting Haegsche Historie en Erfgoed

Stichting Spinoza Den Haag

Vereniging Vrienden van Den Haag

Vincent en Charlotte Icke

Nieuws

Samenwerking
  • Partner Logo
  • Partner Logo
  • Partner Logo
  • Partner Logo
  • Partner Logo
  • Partner Logo
  • Partner Logo
  • Partner Logo