2021 Dordrecht5D – Nacht van de Scheepsverhalen

Op donderdag 18 november 2021 van 20.00 – 22.00 uur vind in Dordrecht in de Wolwevershaven en Nieuwe Haven de Nacht van de Scheepsverhalen plaats. De toegang is gratis. Aanmelden via www.nachtvandescheepsverhalen.nl.

De Nacht van de Scheepsverhalen is een tijdreis door de eeuwenoude havens van Dordrecht. Op een aantal bijzondere locaties op schepen en in huizen, waaronder het Dordts Patriciërshuis en Huis van Gijn, ontmoet je mensen die hier in de 17e eeuw kwamen en vertrokken. Leer hun verhalen kennen, en daarmee de geschiedenis van de stad.

Al eeuwen vertrokken ze vanuit hier. Vanuit de havens van de oudste stad van Holland: Maasschippers, handelaren en ontdekkingsreizigers. En al eeuwen kwamen ze hier aan, vluchtelingen, reizigers en gelukzoekers. Via het water kwamen zo de verhalen naar de stad, toen en ook nu. In deze verhalen ligt het karakter van Dordrecht besloten.

Met muziek, theater en voordracht komen hun verhalen tot leven! Met o.a. celliste Lidy Blijdorp en theater van Onderwater Producties en Binnenste Buiten.

Onder begeleiding loop je een route door de Wolwevershaven en Nieuwe Haven. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Reserveer snel je plek via www.nachtvandescheepsverhalen.nl. In de bevestigingsmail ontvang je je startlocatie. De toegang is gratis.

Een coronatoegangsbewijs is verplicht. Blijf thuis bij klachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *