2021 TimeTransit Delfshaven activiteiten

Gratis activiteiten TimeTransit Delfshaven tijdens het Delfshaven Festival
16 juli t/m 8 augustus 2021

De zomer van 2021 is dé tijd om de veelzijdigheid van Delfshaven te ontdekken. Van 16 juli t/m 8 augustus maak je kennis met de bewoners, kunstenaars, muzikanten en ondernemers in deze bijzondere wijk. Dat is vier weken genieten van rondleidingen, livemuziek en exposities. Ook TimeTransit organiseert tijdens dit festival verschillende activiteiten.

18 juli 2021 – Adios! Een middag vol muziek en verhalen over het komen en gaan, toen en nu, in Delfshaven. i.s.m. Intorno

Het bijzondere verhaal van kleurrijk Delfshaven komt met muziek, dans, spoken word, video en theater tot leven. Muziekgezelschappen van verschillende culturen uit de wijk bezingen identiteit en migratie. Te zien zijn het Turkse koor RYSK, het Rotterdams Jongenskoor, Bárbara met tangomuziek, operamuziek uit Pilgrimgirl, Joodse liederen van Doron Peper, Marokkaans koor Al Wahda, CG koor Delfshaven, een Surinaams koor en Javaans-Surinaamse gamelanmuziek van Trisno Soeworo.
Met video en theater door Onderwater Producties maak je kennis met de bewoners van deze bijzondere wijk. De verhalen over de levens van nieuwkomers in 1620 en 2021 zijn afkomstig uit TimeTransit.

Een middag vol muziek en verhalen over identiteit en migratie, toen en nu, in Delfshaven, georganiseerd door M.A. Intorno en Stichting Verborgen Stad. Presentatie door de inspirerende public speaker en spoken word artiest Luus Malbons.

Datum: zondag 18 juli 2021
Tijd: 14.00 – 17.00 uur
Locatie: Piet Heynsplein, Delfshaven, Rotterdam
Toegang gratis. Aanmelden niet nodig. Wil je zeker zijn van een plek, kom dan op tijd.

1 augustus 2021 – TimeTransit Historisch Café i.s.m. Genootschap Historisch Delfshaven

Meer weten over de geschiedenis van Delfshaven? Kom naar het Historisch Café! Een lezing over het maakproces van de 5D reconstructie van TimeTransit. Daarnaast kom je te weten welke ontdekkingen er zijn gedaan over bewoners en panden. Uiteraard wordt alles voorzien van prachtig beeld uit de reconstructie. In het tweede deel van de middag is ruimte voor vragen en discussie over het karakter en de toekomst van dit bijzondere stukje Rotterdam. De middag vindt plaats in de Gildezaal van het voormalige stadhuis waar de rentmeester van Delfshaven in 1580 vergaderden met bestuurders en gildemeesters.

Datum: zondag 1 augustus 2021
Tijd: 14.00 (inloop 13.30) – 16.00 uur
Locatie: Stadsbrouwerij De Pelgrim – Gildezaal
Aanmelden via: info@stichtingverborgenstad.nl. Toegang gratis.

diverse data – TimeTransit Historische Wandeling

Wandel met historicus Ferrie Weeda langs de vier ‘hotspots’ van het digitale platform www.timetransit.nl. Kom alles te weten over de historie van het Delfshaven van 400 jaar geleden. Loop langs de panden van toen en kijk hoe deze zijn veranderd.

Datum: zondag 18 juli, 25 juli en 1 augustus
Tijd: 11.00-12.30 uur
Locatie: Rotterdam Delfshaven
Aanmelden via: info@stichtingverborgenstad.nl. De wandeling is gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *