2021 Dordrecht5D – Oproep scheepsverhalen

Wie kent er geen mooie verhalen uit familie- of vriendenkring over verre reizen, bijzondere levenslopen of eigenaardige ervaringen. Een verhaal dat vaak wordt verteld of doorverteld. Een verhaal zó bijzonder dat meer mensen het zouden moeten horen. Voor het project Dordrecht5D zijn we op zoek naar deze verhalen.

 

Dordrecht5D is een tijdmachine waar je door de eeuwen heen kunt rondkijken in de Dordtse havens en bewoners, reizigers en nieuwkomers kunt ontmoeten. Op dit platform worden ook (scheeps)verhalen van bewoners en bezoekers uit onze tijd verteld. Verleden, heden en toekomst komen hier samen.

 

In verhalen ligt het karakter van deze oudste havenstad van Holland besloten. Al eeuwen vertrekken vanuit hier mensen, én komen ze hier aan, via het water. Of het nu Maasschippers zijn, ontdekkingsreizigers of geloofsvluchtelingen. Graag horen we úw verhaal!

 

Neem vrijblijvend contact met ons op via info@stichtingverborgenstad.nl

De lancering van de vier nieuwe hotspots van Dordrecht5D in de Wolwevershaven en Nieuwe Haven vindt plaats op 18 november 2021 en valt samen met de Nacht van de Scheepsverhalen. Kijk voor meer informatie op de projectpagina van Dordrecht5D.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *